This website uses cookies. By navigating around this site you consent to cookies being stored on your machine

Newsroom

New car park provides additional parking for Bishopton commuters

BAE Systems has opened a new car park at Bishopton train station, providing commuters with extra parking as part of a £1.1m investment in the local infrastructure.

As part of its transformation of the former Royal Ordnance Factory into Dargavel Village, the Company has invested in improving and enhancing the environmental quality, amenity and safety of some significant links around Bishopton train station. This includes upgrading and extending the overflow car park at the station and improving the drainage and road surfaces on Birch Road, Station Road and Sachelcourt Avenue.

After seven months of work, the overflow car park at Bishopton train station is now open. The area has been extended to create 150 parking spaces – 60 more than the previous car park. New LED lighting has been installed in and around the car park to create a safer, well-lit parking area.

LED lighting has also been installed along the link path between the train station and Dargavel Village, creating a safer, well-lit route for pedestrians and cyclists, and on Station Road to improve visibility for users.

Jon Gettinby, Bishopton Programme Manager for BAE Systems Shared Services, said: “We recognise the importance to the local community of having safe, connected routes through the Village to give the local community better access to amenities and transport links. We are committed to improving and enhancing these where possible as part of our ongoing development of Dargavel Village. Our aim with these improvements has been to create an environment that makes the centre of Bishopton more accessible and user-friendly for pedestrians and cyclists.”

The Company has also invested in Birch Road, resurfacing it to create a shared spaced giving priority to cyclists and pedestrians. The road surface has been constructed of different materials to those used on other roads and pathways to make it easily identifiable as a shared area. New lighting has also been installed along the road, creating a safer, more user-friendly route through the Bishopton. The work to Birch Road will be completed by the end of December 2016.